Knižní tip: Čtvrtá děvka

Trochu jiní jezdci Apokalypsy.


Když EV Knight v roce 2020 publikovala svůj první román The Fourth Whore, nejspíš ani sama nečekala, že se stane vítězkou ceny Brama Stokera za nejlepší prvotinu. Ale skutečně k tomu došlo a Golden Dog vám její román konečně přináší. Ano, přichází Čtvrtá děvka!

EV Knight je americká autorka příběhů žánrů horor a temná fantasy, ve kterých vystupují drsné ženské. EV vyrůstala na venkově u lesa, kde si už v raném věku oblíbila pohádky bratří Grimmů, díky nimž se u ní rozvinula nevyzpytatelná představivost a neutuchající zájem o morbiditu.

I když je titul knihy poměrně vulgární, rozhodně se jím nenechte zmást. Dostáváte jak příběh až epických rozměrů, tak i silnou ženskou hrdinku, která to nebude mít na své cestě vůbec jednoduché.

Když bylo Kenzi Brooks sedm, sledovala, jak si po dopravní nehodě bere Počmáraný muž duši jejího bratra. Ten den od něj dostala dárek – králičí packu pro štěstí. O šestnáct let později už na Počmáraného muže nevěří, věří v přežití a v detroitských slumech dělá, co může. Když Kenzi málem ubijí k smrti, náhodou osvobodí Lilith.

A Lilith se zlobí…

Chce se pomstít. Pomstít se Bohu a celému lidstvu za to, že ji za odmítnutí podřídit se degradovali na pouhou démonku. Sestaví apokalyptický plán, jak zničit všechny, kdo ji opustili. Zapomeňte na Čtyři jezdce, Lilith dává dohromady Čtyři děvky.

Povstane Kenzi proti ní, aby zachránila svět, nebo se stane Čtvrtou děvkou?

Kniha Čtvrtá děvka na český trh přináší další zajímavou americkou autorku, která se nebojí ve svých příbězích využívat krev, ale nikdy to není na úkor děje. Nebojí se ani pracovat s prvky víry, a to mnohdy v až černohumorném duchu. Čtvrtá děvka je originální, temné dílo.

Čtvrtá děvka je na trhu od 20. března 2023.

Odkaz pro objednání knihy: https://www.goldendog.cz/produkt/ctvrta-devka/

O nakladatelství Golden Dog

Nakladatelství Golden Dog se zaměřuje na horor, thriller, detektivku a další žánrovou literaturu (fantasy, scifi). Jedním z cílů nakladatelství je podpořit české hororové autory, vydávat je pod jednotnou značkou a spojit je tak v soběstačnou a fungující skupinu.

Více na www.goldendog.cz

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy