Jednotnou jízdenku na železnici si koupilo už tři čtvrtě milionu cestujících

Jednotnou jízdenku na železnici, OneTicket, si za zhruba osm měsíců jejího fungování v ostrém provozu koupilo přes 755 tisíc lidí.


„Během prázdninových měsíců se zvýšila i návštěvnost webu oneticket.cz a to až pětkrát oproti předchozímu období. Příčinou zvýšeného zájmu o OneTicket byla nejenom doba prázdnin a dovolených, ale také naše navázaná spolupráce s agenturou CzechTourism, která propaguje OneTicket na svém turistickém portálu kudyznudy.cz. Ten se soustředí na zajímavá místa v Česku, z nichž mnohá jsou snadno dostupná i vlakem,“ řekl Jan Paroubek, pověřený řízením CENDIS.
„Na propagaci OneTicket kontinuálně pracujeme. Kromě CzechTourismu jsme navázali také spolupráci se společností Seznam, díky čemuž si lidé mohou Jednu jízdenku koupit i přes portál mapy.cz. Mimo jiné jsme rovněž zahájili kampaň, abychom cestujícím výhody jednotné jízdenky více přiblížili. Čísla dokazují, že o OneTicket lidé mají zájem a představuje tak další z úspěšných digitalizačních projektů Ministerstva dopravy,“ uvedl ministr dopravy Karel Havlíček.

Do vyšších prázdninových čísel se v neposlední řadě promítl také prodej místenek zahájený letos v červnu a červencové zapojování tzv. komerčních spojů do projektu. Tedy těch, které na rozdíl od závazkových spojů neobjednává stát. V současné době je tak možné využít OneTicket na 99 % všech spojů v Česku.

OneTicket umožňuje lidem cestovat po železnici s jednou jízdenkou bez ohledu na dopravce na zvolené trase. Cestující tedy snadno přestoupí mezi vlaky různých společností pouze s jedním jízdním dokladem.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 14.09.2021 09:40




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy