Výběr informačního systému může být jako kupovat zajíce v pytli. Jak zvolit ten správný?

Sháníte kvalitní účetní software, komplexnější ekonomický systém, nebo snad podnikový informační moloch? Podnikáte jako živnostník, vystupujete pod hlavičkou středně velké firmy, anebo máte mnohem větší ambice? V každém případě pro vás máme užitečné informace, díky kterým minimalizujete riziko špatného výběru.


Nechte si poradit, jak se zorientovat v labyrintu informačních systémů a vybrat si produkt odpovídající vašim potřebám. Bez zbytečné omáčky okolo a s konkrétními tipy na prověřené systémy.

Živnostník a malá firma

Pokud se vaše podnikání nese v duchu „one man show“ či úzkého okruhu spolupracovníků, pak by vám měl vyhovovat účetní software v "light" verzi. Ideální volbou je například Ekonomický účetní software RIS/RIS.NET, za kterým stojí zkušení vývojáři ze Saul informační systémy s.r.o. 

A proč zvolit právě ekonomický software RIS? Důvodů je samozřejmě více. Snadno se ovládá, obsahuje základní moduly a implementace zabere jen 1-2 dny. Takže se bez zbytečných průtahů dostanete k vynikajícímu pracovnímu nástroji a vrátíte se zpět do procesu, aniž by vám utíkala práce.

Středně velká firma

Vaše firma se rychle rozrůstá a potřebujete komplexnější systém, který se dokáže přizpůsobit vašemu podnikání? V případě řešení RIS/RIS.NET budete mít jistotu, že zvládnete řídit všechny vaše podnikové agendy z jediného prostředí a vy konečně přestanete neustále pendlovat mezi programy. 

Velkou výhodou systému RIS/RIS.NET je to, že se dá šikovně upravit na míru specifického oboru. Takže opravdu nehraje roli, jestli se zabýváte obchodem, IT, výrobou, účetnictvím či jinou činností. Počet licencí se pohybuje v desítkách a implementace trvá v průměru 2-3 měsíce.


Velká firma

Větší organizace a korporace si s běžným ekonomickým softwarem nevystačí. Jejich potřebám vyhovuje spíše robustní systém třídy ERP, který si hravě poradí i s obrovskými objemy dat. Na seznamu priorit nechybí ani vysoká míra zabezpečení a propojení s dalšími systémy. Žádoucí je také přístup pro desítky až stovky uživatelů, a proto je nutné počítat s déle trvající implementací – ladění systémů v praxi trvá i několik měsíců. 

A tip na konkrétní řešení? Pro nejnáročnější klientelu je sázkou na jistotu kombinace systému RIS/RIS.NET a manažerského informačního systému TOP-RIS.

Co ještě byste měli vědět o výběru informačního systému?

Výběr informačního systému je důležitá událost, a proto – než se do něj pustíte – si předem ujasněte, co přesně a v jakém rozsahu potřebujete řešit. Nebojte se klást otázky a požadovat reference od dodavatelů. A zvolte systém, který lze snadno upravit na míru vašim potřebám. Podstatné je, aby všem usnadnil práci a vaše investice se v rozumném časovém horizontu vrátila.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

NOVÝ RENAULT CAPTUR

Hlavní zprávy

 

Renault MASTER - navržen pro potřeby každé profese