800 podvedených fanoušků na MS v hokeji

Policie eviduje přes 800 podvedených fanoušků během hokejového mistrovství světa. V Praze bylo nahlášeno 730 falešných vstupenek s škodou 2,6 milionu korun, v Ostravě 63 s škodou 160 tisíc korun. Policie obvinila pět osob. Finálový zápas sledovalo 3,74 milionu diváků.


Na osm set podvedených fanoušků eviduje policie v souvislosti s právě skončeným mistrovstvím světa v hokeji. Desetinásobně více falešných lístků nahlásili lidé v Praze - na policii se obrátili fanoušci s více než 730 falešnými vstupenkami. V Ostravě policie zaznamenala 63 případů. Celková škoda se vyšplhala na necelé tři miliony korun a policie obvinila kvůli padělkům pět osob.

Obviněni z podvodu byli dva muži z Prahy, další z Jihočeského kraje a jeden z Vysočiny. Například muž z Pelhřimovska prodal pěti lidem padělané lístky za 600 tisíc korun. Mluvčí moravskoslezské policie také informovala o čtyřiadvacetiletém muži z Ostravy, který nedodal lístky třem osobám a způsobil jim škodu ve výši 18 tisíc korun. Vytvořil si několik falešných profilů na sociálních sítích pro komunikaci se zákazníky. „Finance použil pro svou osobní potřebu a policistům se přiznal s tím, že svého jednání lituje,“ uvedla Jiroušková. Hrozí mu až dva roky vězení.

Podvody s lístky vyvrcholily v posledních třech dnech šampionátu – ještě ve čtvrtek bylo před Prague Arenou nahlášeno na šest set padělaných lístků se škodou bezmála dva miliony korun. Policie také informovala, že největší množství falešných vstupenek řešila před úterním utkáním českého týmu s Kanadou.

Finálový zápas sledovalo na Staroměstském náměstí podle pořadatelů kolem patnácti tisíc lidí. Město posílilo provoz tramvají a prodloužilo provoz metra o hodinu. Na místě byli přítomni policisté, strážníci, záchranáři i hasiči. Pražští záchranáři ošetřili 23 lidí, z nichž pět bylo převezeno do nemocnice. V O2 Areně a fanzóně bylo během zápasu ošetřeno 43 lidí, přičemž dva skončili ve zdravotnických zařízeních, a nikdo nebyl v ohrožení života.

Hokejová noc byla náročná i pro pražskou policii, která musela řešit několik desítek přestupků a pět trestných činů. Podle policejního mluvčího Jana Daňka byly nejčastějšími problémy výtržnosti spojené s alkoholem a poškozování veřejného majetku. „Dvaadvacetkrát musely být použity donucovací prostředky a na svobodě bylo omezeno 32 lidí,“ dodal Daněk.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy