MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

+420 236 001 111 info@praha.eu
0 Skóre 0 z 5 Hodnotit

Hlavní město vyjednává s Komerční bankou o možné koupi budovy banky na Václavském náměstí

Pražský magistrát by v budoucnu mohl sídlit v budově Komerční banky na Václavském náměstí. V současné době hlavní město vyjednává o koupi tohoto objektu s jeho majitelem, Komerční bankou, která ji vlastní skrze svou dceřinou společnost VN 42, s.r.o. Přesunout by se sem mohli úředníci ze Škodova paláce.

0

Dnes MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

Dárci věnovali do Primátorské velikonoční sbírky přes 3 tuny potravin, drogerie a krmiva pro zvířata

V rámci vůbec první Primátorské velikonoční sbírky potravin se vybralo 2 784 kilogramů potravin a drogerie a také půl tuny krmiva pro zvířata. Celková hodnota přinesených darů se přiblížila částce půl milionu korun. Úspěšnou akci na pomoc lidem v nouzi, která se uskutečnila ve čtvrtek 21. března 2024, připravilo hlavní město ve spolupráci s Potravinovou bankou pro Prahu a Středočeský kraj. Velké poděkování patří všem, kteří do sbírky přispěli.

0

Před 3 dny MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

Praha podpoří Hodinu Země, pražské památky zítra večer potemní

Hlavní město Praha se i v letošním roce zapojí do Hodiny Země, celosvětové akce na ochranu přírody a klimatu. Prostřednictvím své servisní společnosti Technologie hlavního města Prahy (THMP), která spravuje soustavu veřejného osvětlení v metropoli, v sobotu večer od 20:30 do 21:30 hodin zhasne slavnostní osvětlení významných pražských památek.

0

Před 6 dny MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

Nad Vltavou v Praze se uskuteční dronová show

V centru metropole bude v úterý 26. března od 19:00 hodin k vidění dronová show. Akci, která se bude konat jen za příznivého počasí a bude pro veřejnost zdarma, připravili tvůrci nového českého filmu Gump – jsme dvojka ve spolupráci s hlavním městem. Praha tím získává zkušenosti a informace o pořádání podobných akcí, neboť myšlenku udržitelné, bezpečné a zároveň atraktivní show pro Pražany a návštěvníky metropole podporuje.

0

Před týdnem MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

Praha otestuje pilotní projekt individuální regulace topení v městské budově

Rada hl. m. Prahy schválila vypsání veřejné zakázky na dodávku a instalaci měření a regulace topného systému a měření spotřeby energií v městské multifunkční budově v Blanické ulici na Vinohradech. Součástí zakázky v hodnotě téměř 4,5 milionu korun s DPH je také provoz a správa systému po dobu jednoho roku.

0

Před týdnem MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

Praha uspořádala seminář zaměřený na poskytování krizové pomoci, který ukázal šíři potřeb v oblasti psychosociální podpory dětí a mladistvých

Na Nové radnici na Mariánském náměstí se v úterý 19. března uskutečnil celodenní vzdělávací seminář s názvem Krize – náhlé nepříznivé události a jejich důsledky. Akci zorganizovala městská organizace Metropolitní zdravotnický servis (MZS) pod záštitou náměstkyně primátora hl. m. Prahy Alexandry Udženije a byla určena především pro pedagogické pracovníky.

0

Před týdnem MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

Praha zahajuje sezónní svoz bioodpadu

Hlavní město Praha ve spolupráci se svozovou společností Pražské služby zveřejnilo na webu harmonogramy svozu bioodpadu pro sezónu 2024 se zahrnutím celého území hl. m. Prahy.

0

Před týdnem MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

Praha dokončila územní studii pro východní část Horních Počernic, která vymezuje umístění veřejných prostranství i limity pro budoucí výstavbu

Hlavní město nechalo z podnětu městské části Praha 20 v roce 2021 zpracovat Územní studii Horní Počernice – východ. Nyní dokončený dokument především určuje charakter a strukturu území, zejména vymezuje veřejná prostranství jako základní kostru území, dále koncepci zástavby stavebních bloků definující limity pro budoucí výstavbu a také nestavební bloky jako součást zelené a modré infrastruktury území. Cílem studie je podpořit koordinovaný a udržitelný rozvoj území.

0

Před týdnem MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

Praha buduje unikátní síť podpory duševního zdraví

Praha vytvoří vlastní ucelenou síť péče o Pražany v oblasti duševního zdraví. Ambiciózní plán Prahy dnes představila na tiskové konferenci společně s odborníky na duševní zdraví náměstkyně primátora pro oblast sociálních věcí a zdravotnictví Alexandra Udženija. Dlouhodobě se zhoršující duševní zdraví populace, obzvlášť pak u dětí a dospívajících, které vygradovalo v době pandemie covid-19 a prohlubovalo se i v souvislosti s dalšími událostmi, nelítostně ukazuje také na nedostatečný systém dostup

0

Před týdnem MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

Primátorská sbírka potravin pomůže potřebným nově také v období velikonočních svátků

Hlavní město navazuje na úspěšnou adventní sbírku potravin, která se pravidelně koná koncem roku, a letos poprvé uspořádá také Primátorskou velikonoční sbírku potravin. Představitelé hlavního města a zaměstnanci Magistrátu hl. m. Prahy, ale také široká veřejnost, firmy, městské společnosti, velvyslanectví a další instituce se tak budou moci zapojit do pomoci lidem v nouzi. Akce se uskuteční v den jednání Zastupitelstva hl. m. Prahy, ve čtvrtek 21. března, od 9:00 do 17:00 hodin na Mariánském nám

0

Před týdnem MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

Seminář: Maršál Radecký a jeho pomník

Muzeum paměti XX. století pořádá seminář v podobě kulatého stolu s cílem přispět k věcné diskusi o možnostech navrácení pomníku maršála Josefa Václava Radeckého na Malostranské náměstí v Praze. Seminář se uskuteční 5. dubna 2024 v Rezidenci primátora hl. m. Prahy.

0

Před týdnem MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

Pražští radní odsouhlasili dalších 200 milionů korun, aby rekonstrukce Šlechtovy restaurace mohla pokračovat

Rada hl. m. Prahy v pondělí odsouhlasila rekonstrukci Šlechtovy restaurace a s ní spjaté financování ve výši 200 milionů korun. Dominanta pražské Stromovky není aktuálně v provozuschopné podobě a je nutné zahájit nákladné rekonstrukční a outfitující práce na této památce. Záměr musí ještě schválit Zastupitelstvo hl. m. Prahy.

0

Před týdnem MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

Rada hlavního města Prahy schválila návrh na poskytnutí dotací pro poskytovatele sociálních služeb

Pražští radní na svém dnešním zasedání souhlasili s návrhem na poskytnutí dotací z rozpočtu hlavního města pro rok 2024 určeným poskytovatelům sociálních služeb, kteří jsou součástí Krajské sítě poskytovatelů sociálních služeb. Návrh ve výši více jak dvě miliardy korun zajistí kvalitní a dostupné sociální služby pro Pražany. Tento návrh bude ještě předložen Zastupitelstvu hl. m. Prahy.

0

Před týdnem MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha

Inovační maraton Nakopni Prahu 2024 postupuje do další fáze. Zlepšovat život v metropoli chce téměř padesátka týmů

Pražský inovační maraton Nakopni Prahu zaujal více než 132 inovativních kreativců. Ti se mohli hlásit se svými nápady na zlepšení života v české metropoli do 7. března 2024. Skoro padesátka týmů přihlásila své inovativní projekty v celkem pěti výzvách. Vybrané týmy se potkají společně s mentory a partnery projektu na úvodní akci Nakopni Prahu 2024, která se uskuteční v pražském CAMPu ve čtvrtek 21. března 2024.

0

Před týdnem MAGISTRÁT HLAVNÍ MĚSTO Praha