Zábavné venkovní hry „Putování Prahou 2“ pokračují

Praha 2 pokračuje v seriálu putovních venkovních her.


V současné době nabízí dvě nové trasy, které zájemce provedou po stopách Jaroslava Foglara nebo za poznáním a historií Podskalí. Obě soutěžní hry jsou otevřeny až do konce října 2023.

„První z her účastníky provede místy, kde žil a tvořil legendární spisovatel Jaroslav Foglar. Málokdo ví, že proslulý autor Rychlých šípů prožil většinu života v Praze 2 a rád vyhledával klid zdejších parků. Proto také samotná trasa vedoucí od rodného domu v Benátské ulici až k místu jeho posledního bydliště na Žižkově čítá celkem 10 zastavení,“ přibližuje tematiku nové putovní hry její autor Jaroslav Šolc, radní Prahy 2 pro oblast kultury
„Další novinkou v nabídce našich putovních her, je putování Podskalím. Někdejší obec, která se za Karla IV. stala součástí Nového Města pražského, prošla po staletích velkou proměnou. Nová trasa tak nabízí zajímavosti z dávné i nedávné minulosti. Začíná u Podskalské celnice, pokračuje až na Palackého náměstí a po nábřeží se vrací zpět na Výtoň,“ pokračuje Jaroslav Šolc a dodává: „A s novinkami pro letošní rok ještě nekončíme. Už nyní se mohou fanoušci putovních her těšit na další, která je tentokrát provede Dvojkovými parky.“

Putování Prahou 2 zahájila městská část Praha 2 už v roce 2021, kdy si první trasou připomenula výročí 1100 let od smrti svaté Ludmily. V současné době seriál nabízí celkem 9 různých putovních tras. Je úzce propojen s úspěšným projektem radnice, a to webovou aplikaci Encyklopedie Prahy 2, která získala mj. v roce 2021 vítěznou trofej v soutěži Zlatý erb v kategorii Nejlepší elektronická služba a projekty Smart City.

Do putovních her se mohou zájemci zapojit prostřednictvím speciálního webu https://putovani.praha2.cz/. Účast v jednotlivých hrách je zdarma a trasu lze projít v libovolném čase, klidně i na pokračování. Na jednotlivých stanovištích řeší soutěžící různé kvízové otázky a sbírají body. Při jejich dostatečném počtu se zapojí do losování o věcné ceny.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy