Otevření lávky pro pěší a cyklisty v ulici Ke Kříži

Starosta T. Kaněra, exstarosta M. Turnovský a pražský náměstek pro dopravu A. Scheinherr společně otevřeli lávku pro pěší i pro cyklisty přes silniční zahloubení z Nového náměstí směrem na Pitkovice.


Ve středu 14. září proběhlo slavnostní otevření mostové lávky v ulici ke Kříži. Otevření se účastnil současný starosta Prahy 22 Tomáš Kaněra (ANO), pražský náměstek pro dopravu Adam Scheinherr (Praha sobě) a exstarosta Prahy 22 Martin Turnovský (DvacetDvojka), za jehož působení byl projekt vypracován. Lávka má sloužit pěším i cyklistům, aby nemuseli překonávat sedmimetrový zářez, ve kterém leží silniční spojka od ulice Přátelství k ulici K Dálnici, pomocí dvou schodišť a frekventovaného přechodu.

"Tento složitý a nepříliš bezpečný způsob přechodu nebyl pro chodce ani pro cyklisty - natož pro maminky s kočárky - vhodný," říká starosta Tomáš Kaněra. "Naše městská část přitom patří k demograficky nejmladším v celé Praze a tak je frekvence používání podobných míst právě mladými rodinami s kočárky opravdu velká. Opravdu nám to vadilo a tak jsme rádi, že další z dopravních bariér u nás, díky této lávce, padla."
„Nová lávka výrazně zlepší prostupnost a pomůže pěším a cyklistům, kteří díky nové lávce už nebudou muset chodit a jezdit po rušné ulic Přátelství," potvrdil náměstek primátora Adam Scheinherr. "Naším cílem je, aby byla Praha bezpečná a bezbariérová. Jsem rád, že celá akce ve spolupráci s městskou částí Praha 22 a stavitelem proběhla bez problémů,“

Most, určený pro pěší i cyklisty, vyprojektoval Ing. R. Vašátko a postavila jej Stavební firma HOBST a.s. Jedná se o most s horní mostovkou, založený na ocelobetonovém rámu a celkové délce mostu 51 m, rozpětí 32 m a výšce 7,7 m.

Zprávu o otevření lávky přinesl i Seznam zprávy.

ČNSO studio

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 03.10.2022 09:40




11 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy