NSA již vyplácí prostředky v dotační výzvě „Můj klub“

Národní sportovní agentura přijala a zpracovává rekordních 9000 žádostí v rámci dotačních výzev "Můj klub" a „Můj klub – pohyb a zdraví“.


Tato čísla představují vzrůst o polovinu ve srovnání s loňským rokem a svědčí o rostoucím zájmu dětských sportovních organizací o finanční podporu.

I přes vysoký počet žádostí Národní sportovní agentura pracuje na tom, aby dokázala zvládnout administraci této dotační výzvy s předstihem oproti minulému roku. „Díky úsilí a nasazení všech zaměstnanců Agentury v těchto dnech již probíhá vyplácení finanční podpory příjemcům,“ uvedl předseda Národní sportovní agentury Ondřej Šebek a dodává: „Atakování hranice 9000 žádostí je pro nás významným milníkem a svědčí o důležitosti podpory dětských sportovních klubů v naší společnosti. S ohledem na snižující se zdatnost dětské populace, včetně přetrvávajících problémů s obezitou u mládeže, vnímáme právě podporu sportovních klubů napříč sporty i všemi regiony za naprosto klíčovou. Jsme hrdí na to, že jsme schopni efektivně zpracovávat enormní nárůst žádostí a s ohledem na kapacitní možnosti našich administrátorů se snažíme poskytovat finanční prostředky sportovním klubům co nejrychleji .“ Ačkoliv zpracovává Agentura o 3000 více žádostí než v loňském roce, počítá s kompletním vyplacením výzvy Můj klub o několik měsíců dříve. „Plně si uvědomujeme důležitost včasného vyplacení. Jsem rád, že vysoký počet klubů již dotaci obdrželo a ostatní se jí v brzké době dočkají. Chceme mít do léta vyplaceno, situace z loňska, kdy nebylo vyplaceno ani v listopadu, je pro nás naprosto nepřijatelná,“ vysvětluje místopředseda Agentury Roman Brandýs.

Národní sportovní agentura má v plánu vyplacení většiny žádostí do konce června tohoto roku.

„S vědomím toho, že dlouhodobým cílem Národní sportovní agentury je vyplácení všech provozních prostředků v I. kvartále kalendářního roku , veřím, že již probíhající vyplácení výzvy Můj klub je vítanou zprávou pro všechny sportovní kluby. Může se stát, že u některých žadatelů budeme potřebovat doplnit určité údaje nebo dokumenty a proto se jejich vyplácení protáhne. Nicméně platí, že do konce června chceme mít většinu žádostí vyplacenou,“ přibližuje předseda NSA Ondřej Šebek.

Finanční prostředky umožní klubům investovat do svého vybavení, tréninkových programů, soutěží, odměn pro trenéry a rozhodčích, nájmů sportovišť a dalších rozvojových iniciativ. Celková alokace v těchto výzvách je 1,7 miliardy korun.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy